Kyckling i ugnen allt i ett!
Hej alla solstrålar, här kommer paradrätten. Det mest besökta recepetet under tiden det bara var en blogg!!
Kul att den är så omtycket gamla godingar…
Ca 80 % av maten tillagas i ugnen, allt för att det ska bli så hälsofrämjande som det bara går. Även handlingen är hälsofrämjande och matsmart. Med matsmarta veckoplanering skapar man nya vanor som gynnar familj, miljön och plånboken. Dessutom blir det mer tid till annat…..
Vad är det för gott i formen! 4 portioner
4 st Kycklinfileér
4 medelstora tomater
2 röda lökar
10 champinjoner
1 Zucchini
1 msk olja
1 stor kvist Rosmarin
Marinad
3 msk olivolja
1 msk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta
lite salt
några varv med pepparkvarnen
Gör så här!
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda alla ingredienserna till marinaden
Dela kycklingfileérna i 2 bitar och ansa dem, lägg i bunke med marinaden
Dela tomaterna i halvor
Skala lökarna, skölj och rensa svampen. Skär zucchinin i ca 15 mm breda skivor.
Lägg allt i en form, pensla över med det sista av marinaden.
Stek i ugnen ca 35-45 minuter tills kycklingen fått fin färg & är genomstekt
Servera med en härlig sallad på spetskål, sallad, & paprika tex. (Grönsakerna är kolhydraterna, iställt för ris/pasta mm)
Betalt samarbete med Matsmart!Vill du skapa hållbar hälsosam livsstil?
Planering A-O
I vardagen är vi ofta stressade. Alltför många arbetar mycket och springer mellan egna eller barnens kvällsaktiviteter. Med bättre planering & framförhålning kommer måltiderna bli både roligare, godare och mer hälsosamma. Dessutom kommer du få mer pengar över i plånboken – och mer tid att göra vad du vill för.
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”