Kyckling med sötpotatisstrips

Kyckling med sötpotatisstrips

En favorit i köket!
Ingredienser:
/utgå alltid ifrån det du har hemma, samt 125 gram protein per portion/

hg Kycklingfilé
ca 600 gram Sötpotatis
msk Rapsolja
Flingsalt
Chiliflarn, efter tycke och smak
ca 2 dl Turkisk yoghurt
st Vitlöksklyftor
Citron/Lime vad du har hemma

Gör så här!

  • Sätt ugnen på ca 200 – 225 grader
  • Skär sötpotatisen i stavar, ca 1 ½ cm i diameter. Lägg i ugnsform
  • Krydda kycklingfilén med salt och chiliflarn lägg i samma ugnsform. Grädda ca 20 min beroende på tjockleken på din kycklingfilé.
  • Gör under tiden en kall sås på turkisk yoghurt & pressad vitlök samt en skvätt pressad lime.
  • Valfria grönsaker, på bilden ser du sockerärtor.
  • Mias planeringstips: 500 gram grönsaker / bär & frukt dagligen per person gör det smidigt att se över dygnsintaget. När man vet vilka näringskällar som är bra för hälsan.

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat ”Klicka här”