Leva med smärta gör ca 40 %

Leva med smärta gör ca 40 % av Sveriges befolkning.

Långvarig smärta eller återkommande smärta i varienrande grad. Skriver Fibromyalginytt i senaste tidningen.

Fibromyalginytt skriver att en skiftning i diagnosmönstret skett den senaste 10 åren. De som förr fick diagnosen Fibromyalgi får idag diagnos utmattningssyndrom i vissa landsting…

Här behövs en samordning över smärtutredning och hur hittar man en framtidsväg när livet rasat av en diagnos?

Leva med smärta gör ca 40 % av Sveriges befolkning.

Det finns alltid vägar fram vill jag lova alla. Med mod att inte ge upp. Det vore ju självkarlt mer realistiskt om vården var i balans och kunde förmedla skillnaden mellan sjukvårdande behandling, egenvårdande behandling & friskvård….

Det är en stor grupp som lever med smärta. Jag undrar hur det kommer sig att en sådan stor grupp inte blir respekterade för sin smärta.
Smärta har många olika diagnoser allt från Fibromyalgi till EDS och allt däremellan.

Det är även en form av smärta i närståendes liv då de kan uppleva sig otillräckliga på olika vis. Det är ju även rätt vanligt att smärtan kommer och går.
Så det kan ju vara svårt för många att förstå att vi som lever med smärta vi har inte plåster i pannan. Respektera männsikor som säger att de lever med smärta.


Gör skillnade stöd någon patientförening. Mitt stöd ligger bla i Fibromyalgiförbundet sedan många år.
Min diagnos fick jag 1997 det var tuffa år. Acceptans, kostomläggning och påverkansgruppen. För mig kom den största skillnaden när jag började äta antiinflamatorisk kost. Fasade in näringstät kost fylld med vitaminer, antioxidanter, mineraler, koppar, zink, B12 sprutor & socker sanerades ur mitt liv.

Att förändra kosten & rörelsen vill jag lyfta att med små små steg går det att leva i Acceptans det tar tid och de flesta har inte mod att låta det ta tid, fallaihop och se att falla är kunskapens trappa framöver.

samarbete med Fibromyalgiförbundet  sedan länge med bla Adrians kalasbok naturligt gott & medlemsdelen SpisaBra till rabatterat pris.

Tveka inte att höra av dig om du som jag lever med smärta! Det är smärtan som lärt mig att älska mitt jag, att omfamna livet. Att hitta hem. Kunde jag hitta mitt hem vill jag ge dig hopp att du med kan hitta ditt hem inom dig.

Kram
Mia

Leva med smärta, hör av dig så berättar jag mer hur jag har lagt upp en livsplan /mapp 

Mer om Mia i media och yrkes/referenser ”Klicka här”

  • FÖRELÄSNINGAR/UTBILDNINGAR – kommer snart mer information 
  • ONSDAGSGRUPPEN –  Kommer snart mer information
  • SPONSRA – Kommer snart mer information