Mat & sovklockan – Leva som överviktsopererad

Mat & sovklockan alla dagar i veckan. Det rekommenderar jag alla. Men i synnerhet kan det vara det som avgör långtidsresultatet om man väljer att genomgå överviktskirurgi som behandlingsform för sjuklig övervikt.

Det har fullständigt rasat in mail från framförallt överviktsopererade den senaste tiden. Vissa är orolig för den hets som finns i sociala medier. Fixeringen på vågen. Att det förekommer ätbilder i forum får jag berättat för mig. Att alkohol finns med. Sileo tar avstånd till allt sådant. Var vaksam med källgranskningen, vem är avsändaren & varför gör de så? Våga fråga.

5 Tips till hållbar hälsosam livsstil. Oavsett vem man är kan rutiner inverka på livet så det ger mer trygghet, skapar tidsutrymme för andra saker än att planera kosten, handla och förvara den.

Tänk smart!

  • Omge dig med människor som får dig att må bra
  • Älska dig själv
  • Lyssna inte på andras negativa kommentarer, se framrutan framtiden
  • Jobba med dig själv, för dig själv. Tro inte ta reda på fakta. Även om fakta gör ont kommer du längst med saklig information.
  • Du mår som du äter & tänker. Ta bort det du mår dåligt av

Funderar man på att genomgå, eller har genomgått Gastric Bypass eller Gastric Sleeve har individerna stort ansvar. Både gentemot sitt egna jag. Men även mot barn. Att se vad som kan förändras inom kost & livsstil för att underlätta för kommande generationer.

Det är inte så ovanligt att flera i familjen har ohälsa i sin kost & livsstil. Bra att inkludera alla i en bra utarbetad strategi för en livsstilshälsa som kan vara relevant och motiverande att inkludera i familjens liv.

Tänk och gör smart. Funderar du på att eventuellt genomgå överviktskirurgi, ta reda på Varför till den sjukliga övervikten. Bahandla det & börja leva hälsofrämjande minst 6 månader innan överviktsoperationen görs. Efter överviktsoperationen, kommer det 3 intressanta och lärande år. Omstartsåren de åren du gör om det som behöver göras om för en hälsofrämjande livsstil livet ut. Efter de förutsättningar som varje individ har. Efter ca 5 år kan individerna börja uttala sig om behandlingen har gått som tänkt eller vad mer behöver till…..

Vi är proffs på Livsstilshälsa på Sileo

Mia Ånemyr
Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.
Mia har gett ut böckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott

Företagets hemsida  Mia Ånemyr