Matsvinnsskola del 2 – Hållbarhet

Matsvinnsskola del 2 – Hållbarhet

Vad står datumet för på maten?
Bäst före datumet är – Om livsmedlet förvaras på rätt sätt, så ska det hålla längre än bäst före datumet. Tänk alltid på att inte öppna kylskåpet i onödan. Förpacka på bra sätt i burkar. Är du vaken konsument, passa på att handla när livsmedelsbutiken sätter ner priset på råvaran, för datumet är snart bäst före.

Det är inget fel på maten, det gynnar dig och din ekonomi att vara medveten konsument och handla när det är bra pris, på bra varor. Många skrynklar näsan o säger nä inte handlar jag gammal mat inte.

Vissa livsmedel är märkt med sistaförbrukningsdag!
Det ska du vara vaksam på innan du äter, då sista förbrukningsdag är det datum som står på förpackningen. Väljer man att äta efter det så bör du vara ytterst noga, genom att lukta och smaka. Tänk extra på detta i Rötmånadstiden.

Färdiglagad mat hur länge håller det?
Generellt kan man säga att färdiglagad mat håller ca 5-7 dagar i kylen. Med vissa undantag som kan vara skaldjursrätter. Det påverkar även hur du förpackar din färdiglagade mat. Förvara maten på bästa sätt kommer i Del 3 i matsvinns skolan.

Spar pengar på att lukta & smaka!
Genom att lukta, smaka, handla bra mat till bästa pris. Frys in och ha alltid klart för några veckor. Skapar du en hälsosam hållbar livsstil. Mindre stress mer hälsa.

Konceptet är utvecklat under många år och är väl beprövat. Vi lär dig att tänka på ett nytt sätt! Sluta Banta – Börja Leva, något man gör!

Veckomenyer med hälsosam vardagsmat!
Med bättre planering & framförhållning blir veckans måltider roligare, godare och mer hälsosamma.
Det är tidseffektivt att laga och förbereda veckans måltider på söndagar, så slipper du lägga tid på det i veckan.

Sileo
– Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa, med lång erfarenhet av livsstilsförändring till hållbar hälsa!
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia i media, yrkeserfarenhet & livserfarenhet, läsa mer här