Matsvinnsskola del 3 – Förvaring av maten

Matsvinnsskola del 3 – Förvaring av maten

Hur gör du för att förvara din mat på bästa sätt?
Öppna kylen och frysen så lite du kan. Ha med frysväska till affären när du handlar. Förvara i tätslutande burkar, påsar är inte bra för miljön. Låt inte maten stå framme när du ätit klart, duka undan, ställ kallt.
Skaffa rejält med matlådor, i olika storlekar. För luncher, mellanmål och middagar.

Bra mat är
Naturligt sötad, lagad från grunden. Recepten är så gott som fria från gluten.
Vår kostfilosofi är LCHQ/ISO/Lågkolhydratkost.

Hur kallt bör du ha i kylen och frysen?
Kylen bör ligga på ca + 4-5 grader
Frysen, – 18 grader

Hur länge kan du förvara färdiglaga mat i frysen?
I ca 3-6 månader kan du förvara din färdiglagade mat i frysen. Perfekt att fylla på med matlådor, så du kan klara dig nästan ända till nästa lön.

Veckomenyer med hälsosam vardagsmat!
Med bättre planering & framförhållning blir veckans måltider roligare, godare och mer hälsosamma.
Det är tidseffektivt att laga och förbereda veckans måltider på söndagar, så slipper du lägga tid på det i veckan

Sileo
– Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa, med lång erfarenhet av livsstilsförändring till hållbar hälsa!
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia i media, yrkeserfarenhet & livserfarenhet, läsa mer här