Matsvinnsskola del 4 – Hur minska matsvinnet?

Matsvinnsskola del 4 – Hur minska matsvinnet?

Vi måste verkligen agera nu. Inte vänta.
Kasta mindre mat. NU!!!!!!!!! Men vad ska jag göra med mina rester då??? Genom att laga om och göra nya rätter. Boken Mellanmål på väg har recpet som samtliga är gjorda av det som finns hemma.

Idag kastas ca 35 – 40  kg helt vanlig mat per person och år. Mer om det kan du se från min medverkan på TV4, temat Minska matsvinnet. Hela inslaget finns här 

När jag pratar matsvinn med mina kunder inser jag att detta är någonting som många inte vill kännas vid.
Nej men inte kastar jag så mycket inte. Då brukar jag säga. Kan inte du mäta en vecka hur mycket du kastar. Skriv upp varje slatt som du häller ut, eller skrapar av tallriken rakt ner i soporna?

På samma sätt som man skriver matdagbok kan du bokföra ovanor
att kasta mat, rester är helt vanlig mat. Värd att ätas upp. Att minska matsvinnet är viktigt. Börja idag att se hur du bidrar till att minska matsvinnet.

  • Med bra mat, näringstät, antiinflammatorisk och så gott som utan tillsatser. Vi lagar mat från grunden på naturliga råvaror och med naturliga smaksättningar!
    Mer om Hälsosamma recept & mat här

Sileo
– Mia Ånemyr
Entreprenör inom livsstilshälsa, med lång erfarenhet av livsstilsförändring till hållbar hälsa!
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia i media, yrkeserfarenhet & livserfarenhet, läsa mer här