Medelhavsgryta på kyckling
- 5-6 hg Kycklingfilé
- 1 st Purjolök eller annan valfri löksort
- 2 tsk Curry
- 2 dl Kokosmjölk eller turkisk yoghurt
- 2-3 st Sötpotatis
- 1-2 tsk BBQ krydda
- Salt & svartpeppar
- 1 st Saften av en pressad lime och riv gärna i lite av limeskalet
- 2 dl Serveringstips! Dryga ut grytan, tillsätt tex färdigkokt mathavre
Gör så här!
- Kanonenkel rätt. Skär kort och gott allt i små bitar. Börja med att bryna kycklingfileérna om det inte är så att du har färdigstekt kycklingfilé i kylen eller frysen.
- Bryn allt väl, tillsätt alla kryddor och vätskan. Rör om och låt sjuda ca 15 min.
- Allt i ett maträtter, är det bästa och nästan även det godaste.
- Serveringstips! Dryga ut grytan med färdigkokt mathavre