Medelhavsgryta på kyckling

Medelhavsgryta på kyckling

Allt i ett maträtter, är det bästa och nästan även det godaste. Serveringstips! Dryga ut grytan med färdigkokt mathavre det har du kanske färdigkokt i frysen!!
Ingredienser:

  • 5-6 hg Kycklingfilé
  • st Purjolök eller annan valfri löksort
  • tsk Curry
  • dl Kokosmjölk eller turkisk yoghurt
  • 2-3 st Sötpotatis
  • 1-2 tsk BBQ krydda
  • Salt & svartpeppar
  • st Saften av en pressad lime och riv gärna i lite av limeskalet
  • dl Serveringstips! Dryga ut grytan, tillsätt tex färdigkokt mathavre

Medelhavsgryta på kyckling!

  1. Kanonenkel rätt. Skär kort och gott allt i små bitar. Börja med att bryna kycklingfileérna om det inte är så att du har färdigstekt kycklingfilé i kylen eller frysen.
  2. Bryn allt väl, tillsätt alla kryddor och vätskan. Rör om och låt sjuda ca 15 min.
  3. Smaklig måltid!

SpisaBra!

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och använd alltid all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.

Smaklig stund!
Mat är så mycket mer än mätta magar.

Sileo/
Mia Ånemyr
Entreprenär inom Livsstilshälsa
Mail; 
info@miaanemyr.se 
Telefon: 0706-204 206 (smsá så återkopplar jag så snart tid finns)