Mellanmålsfika Mia Ånemyr

Mellanmålsfika Mia Ånemyr!
Är sådant som är gott till kaffet, när du tar dig en välförtjänt paus tillsammans med andra.
När?
Dessa rätter passar bra som mellanmålsfika istället för traditionellt fika. Gott att bjuda på till kaffet.
Varför?
Fika är centralt i Svensk kultur. Tillsammans med familj, vänner och arbetskamrater ses vi vid fikabordet. Nu kan du fika på annat än med sötsaker. Gör kloka väl när du fikar!

Texten är ur handboken Mellanmål på väg. En handbok fylld med det som ligger mig Mia varmast om hjärtat förorden i boken det jag arbetar med. Vad vi äter och varför vi äter. Varför alla dessa val så grundat i arv ,miljö och invanda mönster/beteenden. Att skapa hälsofrämjande nya vägar i knoppen.

I boken heter detta Heta päron! sidan 110. som alltid byt ut och lägg till efter den näringslära du har och vad som finns hemma i skåpen. 

1 päron
2 tsk kardemumma
Röra
1 dl kesella
2 msk kokos
(Kanel)
Toppa
Hallon
Gör så här!
Dela päronet och gröpa ur kärnhuset.
Lägg i en varm stekpanna på svag värme så det blir lite varmt och mjukt.
Strö över kardemumman.
Servera päronet med kesellablandningen
Toppa med hallon
Vad har jag då gjort i glasen
Bytt ut och lagt till – istället för päron fanns det äpple, tog 1 skvätt vatten i pannan samt muslie recept ur handboken i bloggens del Ekonomi klicka ”HÄR” den är smaksatt just nu med adventsmaker som pepparkakskrydda istället för kardemumma. /Jobbar man så här steg för steg mot den näringslära som finns i botten skapas hållbart liv!

I Handboken finns 2 näringsläror att utgå ifrån. sid 25  Näringslära efter en överviktsoperation! mer om det klicka ”HÄR”

Mat är så mycket mer än mätta magar
/Mia 

Hur kan jag jag hjälpa dig?
”Klicka här”