Mia´s hembakta fröknäcke

Hembakt, visst är det bra! Med fröknäcke kan man variera in i det oändliga.  Det är jätte enkelt! Detta fröknäcka blir knäckigt hårt & passar bra till mellisfikat!

För visst kan man fika! Välj hälsofrämjande fika för bästa hälsa

Ingredienserna är!
1 dl Chiafrön
1 dl Vallmofrön, svarta
1 dl Vallmofrön, vita
1 dl Pumpakärnor
1 dl Solroskärnor
0,5 dl Hela linfrön
1.5 dlMajsmjöl
1 .5 dlVatten
1.5 dl Rapsolja
Flingsalt

Gör så här!
Sätt ugnen på 150 grader
Ta fram 1 plåt och bakplåtspapper
Blanda torra ingredienser i en skål.
Koka vatten och tillsätt med rapsoljan i de torra ingredienserna. Rör ihop, det blir en ”kladdig röra” häll på bakplåtspapper och ta ett till bakplåtspapper. Jobba med händerna över bakplåtspappret tills det blir jämnt. Ta en kruskavel och kavla lite, skär med kniv i bitar innan man tar bort pappret. 
Strö över flingsalt och valfri smaksättning. Här finns allt från saffran till torkad oregano som smaksättare. Det beror på vad man använder Fröknäcket till. Huvudmålter eller mindre måltider! 

Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, se till att det ej blir för hårt gräddat. Stäng av ugnen låt fröknäcket stå kvar och torka en stund med liten öppen lucka! 

Förvara i tätslutande burk! 

Toppa med goda röror, i boken  Mellanmål på väg, finns flera som ”egen färskost” i Kylskåpsröj pratar jag mycket om proteinkällor som är bra att ha hemma ”kikärtor till mycket!  På bilden nedan finns en god tonfiskröra 

Recept på röran - klicka på bilden! Smaklig spis som vi säger på Kylskåpsröj!

Företaget – Sileo
Lev Ditt Liv – Mia Ånemyr
Författare och specialist inom livsstilsplanering hållbar livsstil!
Lev & Må – du är bäst
Telefon: 0706 – 204 206
Mailen: info@miaanemyr.se