Mias osötade äppelpaj

Mias osötade äppelpaj

Ett omtycket mellisfika för omgivningen, ett alternativt sätt att göra paj..
Ingredienser
Äpplen
Äkta vanilj
Ekologiska havregryn
Smör

Gör så här,
Riv äpplena på grova sidan på rivjärnet.
Lägg i form
Tillsätt äkta vanilj , blanda inte ihop med vanilinsocker. Se burken på bilden, glas med brunt innehåll. ser faktiskt ut som kanel…
Täck sedan med havregryn
Skär kallt smör med osthyvel och lägg tunnt lager ovanpå
Grädda i mitten av ugnen. 200 grader ca 30 minuter. Servera med turkisk yogurt smaksatt med vanilin.

’Rivna äpplen i formen

På bilden ser man burken med vanilinpulver, äkta vara.
Pajen går utmärkt att frysa in om man vill göra många och förbereda.

Mias osötade äppelpaj lite tända ljus och en kopp kaffe.
Smaklig Spis!

Mat är så mycket mer än mätta magar Sluta Banta – Börja Leva ditt liv du med!
Sileo – Mia Ånemyr
Entreprenör
info@miaanemyr.se