Minns men glöm aldrig att leva!

Till Pappa..

Under uppväxten var jag din svans…. var du än var var jag sällan långt bort. På kvällen när du kom hem från jobbet, satt jag ofta i ditt knä… avrundade dagen och sedan somnade jag gott. Min lillebror ”Kroken” en långhårig dvärgtax var lika lycklig han. Ni 2 var som ett. Han var med dig överallt han också…

Första gången du kom hem och lufktade Vicks blå, tänkte jag att du har ont i halsen…. Tiden gick och en dag när du kom hem från jobbet…. Den dagen jag såg dig från mitt perspektiv. Barn perspektiv, glad och äntligen är pappa hemma. Den kvällen luktade det Vicks blå…… men i samma andetag kände jag doften av alkohol…. 

Den dagen slog roten till den duktiga flickan. Den roten slog sig djupt i marken…
Det tog mång år att förstå. Lika många år tog det att inse vem jag är bortom allt som satte rot i mig som barn.

Innan jag hade förstått att jag var sockernarkoman, matmissbrukare & försökte ändra dig. Vi var många som  på olika sätt hade en önskan att du skulle bli frisk. Frisk från ditt alkoholmissbruk. Pappa till slut lärde jag mig, att jag kan inte förändra någon annan än mig själv.

Då hade mycket hänt, jag hade satt 2 barn till världen, jag letade den smala lyckan, jag var stark fast svag, i jakten efter mitt jag genom gick jag dessutom 2 överviktsoperationer. Helt i  onödan. Jag hade inte vågat möta mitt JAG & inte tagit reda på mitt VARFÖR till min sjukliga… fetma..

Fyllda 32 år fortfarande ditt barn. Valde jag att klippa navelsträngen till dig. 
Jag valde att sluta svara när du ringde, du ringde sällan nykter, det var alltid fel mat i dina matlådor som jag lagade och åkte 18 mil enkel resa. Jag valde att börja Leva mitt liv.

När Lev ditt liv drivkraften fick uttrycka sig, min inneboende styrka vattnades med modet jag bar inom mig. Började mycket hända. 
Jag kom i fas med mig själv, jag förstod att jag var medberoende dig och ditt skadliga bruk av alkohol.

Pappa om du hade givit mig en annan form av uppväxt hade jag ju inte vart den jag är idag.

Jag hade kanske blivit textillärare som var min dröm. Min dröm är min hobby. Att mina yrkesval ser ut som de gör är självklart en stor del av min dåtid. 

Min älskade far, idag är det 2 år sedan du somnade in. Jag är stolt över dig. I mitt liv utgår jag alltid ifrån att alla gör sitt bästa och det bäst för alla är att leva sitt liv, det gjorde du verkligen på ditt bästa sätt.

Sluta Banta – Börja Leva! ditt liv. Vi kan endast förändra oss själva. Oavsett hur mycket du vill ändra någon annan så börjar det med det egna JAGET. Ingen som sagt att livet ska vara enkelt. Vi kan göra det enklare för våra nästa…. genom att bli våra bästa jag…

Lev ditt liv & Sluta Banta – Börja Leva. Framsidan på Mellanmål på väg är grundat i min uppväxt.

Minns – Dröm – Lev idag/kärlek Mia Ånemyr