Ordlöst tacksam över 12 år i sociala medier

Ordlöst tacksam över 12 år i sociala medier 

För 12 år sedan tog jag steget ut i etern 24 augusti!

Att gå ut o berätta om vikten av att ta reda på VARFÖR. I varför finns motivationen att sedan stegvis ta sig fram. Att acceptera det som ej går att förändra och förändra det som motivationen och kunskapen finns till. Inom området hälsofrämjande liv.

Där satt jag tillsammans med David som skulle lära mig att blogga, göra inlägg på fb. Bilder, budskap och kompetens sprutade ut. – Jag blev även kontaktad av media som snabbt såg budskapet att få ut överallt att gör ingen fetma kirurgisk behandling INNAN varför till samsjuklighet är behandlad.
Många har följt med sedan starten, men många är nya hos oss också. Vad passar då bäst idag att börja med en kort resumé. Varför arbetar jag Mia som jag gör på de olika sätten!
Har man handboken Mellanmål på väg i sin hand så har man visitkortet vad dåtiden innehöll, från soffpotatis som försökt äta ihjäl sig till att prova banta ihjäl sig, en dag insågs vikten av kompetens inom området livsstilshälsa. På sidan 22 i boken står det följande. Det var inte fetmabehandlingarna med kirurgi i sig som hjälpt mig, det var min kunskapstörst för att förstå hur jag skulle leva hälsosamt, hur jag skulle ge min kropp bästa med kärlek, som, hjälpte mig.
Den livsstil som jag har arbetat mig till efter mina förutsättningar under alla dessa 28 år. 1:a behandlingen med kirurgi, 1994, andra 2000. Det är ett dagligt åtagande att underhålla, det jag skapat.
2003 sa jag upp mig från min fasta anställning för att öppna eget företag inom hälso branchen.  Orsaken till att jag ej kunde arbeta vidare med personal och lönehantering var att jag ej hade tagit reda på VARFÖR till den sjukliga övervikten. Mer om det i utbildningspodden avsnitten 42,43,44. Tack vare att jag ej tog reda på varför höll det på att kosta mig mitt liv och mina barn sin mammas liv!  Under 8 fruktansvärda år, arbetade med mitt Mindset. Lärde in nya vägar i livet men även påverkansgrupp de människor som fanns runt mig förändrade jag.  Sedan tog jag steget och började fylla på med utbildningar och att starta företag och arbeta med andra individer och företag är något jag fullkomligt älskar.
6 år i hälsobranchen att få vara med om den fantastiska utveckling dessa år är rätt magiskt på alla sätt. All den kunskapen finns här till dig som är redo att ta steget till någon av de vägar som erbjuds.
När man har bestämt har man redan gjort 50 % av jobbet. Det som återstår är att göra en smart planering, samt sätta delmål efter vägen och berätta för alla runt att man har bestämt sig. De kommer att behövas oavsett vilka förändringar. De förändringar vi arbetar med är Livsstilsfrämjande.
Kan tex vara att man vill skilja sig, skaffa bättre hälsa, förändra måltiderna, näringsläran, mer tid, bättre kontroll på ekonomin (så det finns bra mat hela månaden ) matlåderik, jag var med på TV4 nyhetsmorgon där fick jag möjlighet alla redan 2015 berätta om hur jag hjälper människor att bli matsvinnsrika, genom att alltid äta matlådor till 1 huvudmål om dagen med den näringslära som kroppen behöver för optimal hälsa!

Den röda tråden i företagets utveckling, tydligare ju fler år som går!

2010 – 2012 även krönikör för tidningen Doktorn
2013 Var jag så färdig med min egen utveckling för att göra det tydligt tog jag namnet Mia Ånemyr fd Maria Olsson
2013 Startade ett fantastiskt samarbete med webb byrå som har lärt mig så mycket så jag skulle kunna skriva en bok om denna resa.
2014 kom handboken Mellanmål på väg
2015 kom andra upplagan av handboken MMPV utbildningsbok med förorden – Vad vi äter och varför vi äter.
Under åren 2013 – 2018 var delar av min arbetstid konsulttid i privata företag inom obesitasvård
2015 Startade Sileo och all friskvård stoppades in i Veckomenytjänsten med fokus på smart planering i varumärket Kylskåpsröj online.
2016 Barn gör ej som vuxna säger utan som vuxna gör, Adrians Kalasbok naturligt gott. Handbok till vuxna, vi jag o mitt barnbarn vill visa att det är fullt möjligt att förändra, äta gott och livet är kalas. Inkludera barnen i matlagningen och visa vägen till hälsofrämjande livsstilsval.
2017 Gick 1 domän vidare till nya ägare
2018 Öppnades nuvarande hemsida miaanemyr.se från nu 100 % friskvård /egenvård igen.
2019 Startades utbildningspodden i samma namn som det jag själv har gjort. Sluta Banta – Börja Leva tillsammans med kollegor. Över 11,400 nedladdningar nu. Helt galet men sant..
2020 kom pandemin, tacksam att jag alla redan arbetade online. Drog igång zoom föreläsningar, workshops i bägge företagsdelarna. Det fortsätter online och så uppskattat, varvat med utbildningar i telefonforum.
2021 snurrade på som 2020
2022 Ingen större skillnad förutom att jag sitter med ny dator och det blir en riktig omstart i sig, så arbetar jag som jag gör sedan 2002 med Forever Living, utbildar nya fantastiska som vill bli VD i livet, många företagera som jag själv kompletterar med flera affärsben, här finns så många möjligheter mer rätt i tiden nu än någonsin. Jag ser ju bara lösningar om än mer idag så som jag tränat för hållbart liv.
Varenda människa jag kan smitta ger mig en rikedom som ej går att sätta ord på.
Du har kanske redan sett skymten av orden Bariatric Lifstyle Promotion Education? ”Om ej klicka här”
Hur kan jag hjälpa dig?

/Mia Ånemyr

Telefon: 0706 – 204 206
Mail: info@miaanemyr.se
Arbetar med utbildningar och rådgivning inom området Livsstils främjande hälsa. Med en smart planering finns bara lösningar.
Som du ser är det spridda skurar vi arbetar med. Den röda tråden utbildningar till vuxna som vill bli en bättre version av sig själv!

Basen i företaget alltid öppet för dig ”Klicka här”  sedan 2006 företagare. 2009 var året jag startade att arbeta online, plats oberoende.

  • Åter igen TACK utan kunder och klienter inget företag – DU är viktig för oss, de jag samarbetar med!