Pepparkaksmuffins med lingon

Pepparkaksmuffins med lingon!
Ett kanonenkelt recept som ger 12 muffins. Byt ut och lägg till. Istället för lingonsylt tar jag frysta lingon. 

Ingredienser!
100 gram smör
2 ägg
1 dl strösocker eller 0,5 dl honung/ välj efter hälsomål/
1,5 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
6 tsk pepparkakskryddor
3 dl vetemjöl eller sojamjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsugn ca 175 grader.
Smält smöret, vispa ägg och socker. 
Tillsätt smör och gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och  tillsätt i smeten.
Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, grädda i övre delen av ugnen ca 15 min.

Tips!
Jag byter till proteinpulver i många fall i dem jag äter och tar hälften proteinpulver och hälften valfritt glutenfritt mjöl. Släpp lös den inneboende kocken – Proteinpulver som används i vårt kök är ”klicka här” sedan många många år  – Gör olika varianter så kommer du få se vilka som försvinner först med tiden……

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig ”Klicka här”