Potatis klyftor med grönkålschips
- Potatis
- Rapsolja
- Medelhavssalt
- Valfria kryddor
- Hackad grönkål
Skölj potatisen och välj fast potatis för att laga i ugnen. Dela dem i klyftor och låt skalet sitta kvar. Gnid in olja och valfri krydda. Det går utmärkt att göra klart i förväg och även frysa in potatisklyftorna, för att sedan värma i ugnen. Egen snabbmat. Gott att äta till kallskuret eller grillat.
Sätt ugnen på 225 grader, grädda i ca 15 min. Ta ut plåten och täck med grönkål. Fortsätt i ugnen här beror det på vad man har för ugn. Varmluftsugn på 200 grader tar ca 10 minuter, Öppna ugnsluckan och släpp ut ångan. Kolla att det blir som chips, torra knastriga supergoda.
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Hur kan jag hjälpa dig?