Rostade rödbetor med chevré

Rostade rödbetor med chevré

tillsammans med en härlig sallad. Middag på 5 huvudingredienser – kan det bli bättre?

Detta recept kan man äta som förrätt och tillbehör till en buffé. Samt som en middag, servera bubbelvatten med frysta hallon och citronmeliss till. Frys in isbitar med hallon i så är det klart redan!

Ingredienser 4 portioner:
1 kg förkokta rödbetor
1 st rödlök
1 påse blandsallad
150 gram valnötter
450 gram Chevré
1 msk Olivolja
Flytande Honung /jag använder Forevers honung i matlagningen/
Balsamvinäger
Svartpeppar
Salt

Gör så här!
Värm ugnen till ca 200 grader
Skiva rödbetorna med äggskäraren, blir toppen snygga skivor och enkelt spar dessutom tid.
Lägg rödbetorna i ugnsform, tillsätt 1 msk olivolja,
Skiva chevré i tjocka skivor, lägg över rödbetorna, lägg på valnötterna och ringla honung över.

Baka i ugnen ca 20 minuter, blanda salladen med rödlök.

Smaklig måltid!
Som vi säger Sluta Banta – Börja Leva i det ligger ansvar alla dagar i veckan.

Kost har inget med Unna sig att göra, har du boken Mellanmål på väg? Slå ipp sidan 124, Unna sig sådan du mår bra av. Unna sig mat i belöning är inte något som vi  står för, unna dig istället sådant du mår bra av, egenvård mot friskvård = mer hälsa mindre fetma!

 

 

Mer om Recept / veckoplanering HÄR

Sol Mia/
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.