Saffrans bröd
Gudomligt goda saffransbullar från arkivet. Saftiga utan russin försvinnande goda. Min mormor min stora förebild i köket har lärt mig massor och hennes recept har jag gjort om. Att baka är ett av flera sätt att vila, ta hand om sig själv i mitt liv går detta in under egenomsorg att skapa. Kan vara mat, bakning eller textilier/gran.
Här kommer recept ca 50 st
50 gram jäst
150 gram smör
2 påsar saffran
1,5 dl strösocker
5 dl mjölk
250 gram grekisk yoghurt
1 tsk salt
1 ägg
16 dl vetemjöl motsvara 960 gram
Russin
Till pensling 1 ägg + skvätt mjölk
Gör så här!
Smält smöret, häll i mjölken värm till 37 grader
Tillsätt saffran i blandningen, häll över jästen och tillsätt strösocker, salt, ägg, grekisk yoghurt och börja köra matberedaren tillsätt mjölet.
Kör tills det släpper fint från kanten.
Låt jäsa ca 35 minuter övertäckt.
Gör valfria bullar, lussekatter, längder, bullar eller lite av varje. Kavla ut, pensla med smör och valfri fyllning.
På bilden är det smaksatt med vanilin.
Lägg på bakplåtspapper låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla de färdigjästa bullarna/lussekatter med vispat ägg och mjölk strö över om så önskas pärlsocker, cocos eller bara helt släta.
Är det värt att äta så ät o njut!
/Mia Ånemyr
Hur kan jag hjälpa dig
”Klicka här”