Saffrans skorpor

Saffrans skorpor

Fylla en glasburk med saffranskorpor till advent och jul fikat !

På bilden ser de en laddning från mitt egna kök.

Ingredienser!
1 hg smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 dl socker 
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 175 grader, kan variera beroende på varmluftsugn eller ej
  2. Smält smöret tillsammans med saffran och häll över i en bunke och rör ner äggen
  3. Blanda torra ingredienserna med hel sötmandel 
  4. Vänd ner i bunken
  5. Forma degen till längder, blir ca 3 st och lägg dem på bakplåtspapper
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min
  7. Ta ut längderna och sänk temperaturen  till 125 grader, 
  8. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten torka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skorporna är klara.
  9. Baka och ge i julklapp hemgjort är bästa klappen

Är det värt att äta så ät o njut!

/Mia Ånemyr

Hur kan jag hjälpa dig ”Klicka här”