Shake & banta inte sant!

Shake & banta inte sant!

Det finns mycket myter i vårt avlånga land….. Dax att ta och knacka hål på några till….

Att shake är samma sak som att BANTA…. så tänkar många, inte så konstigt alls tänker jag. Många har gått på pulver i jakten på den smala lyckan ”BANTAT” det är ju så många tänker….

Pulver ett par dagar och vips har vågen minskat  i siffrorna….. men sällan skapat mer hållbar hälsa, så länge hjärnan tänker BANTA! är spåret i knoppen inte omstartar & det tar tid.

Många som vänder sig till mig har bantat hela livet, stort antal har även genomgått överviktskirurgi behandling  mot sjukdomen fetma, i vissa fall ytterliggare som Diabetes, hjärt sjukdom, rörelserhinder, högt blodtryck osv…. Sitte kvar i BANTA tänket…

Banta är en tillfällig kosthållning som i vissa fall kan leda till viktminskning. Dock leder BANTA sällan till hållbar hälsa.

Om shake är bra eller inte det Det beror ju på vem som äter pulver/proteinpulver orsaken och syfte.

Tips! – Tänker du pulver och banta?
Då kan det vara bra att se över kosten och fundera på hur den ser ut Är den balanserad? får du i dig den mängd proteiner som kroppen & knoppen behöver för balans? Vad vågen står på och hur du mår är 2 helt olika saker. VÅGEN berättar inte hur du mår på insidan….

Så här tänker jag!
Tänker man BANTA tankar så kan man behöva läsa lite böcker om personlig utveckling. Våga släppa det invanda och börja ett ny epok i livet. Kan göra ont och kännas läskigt.

Att växa gör sköntont.
Proteinpulver är ett fantastiskt komplement att använda sig av i matlagningen på olika sätt. Du som har boken Mellanmål på väg har tagit del av hur jag använde det i matlagningen på olika vis….

Innehåller näringslära för alla och ett kapitel öven med näringslära för Överviktsopererade

Jag gör det dagligen för annars skapar jag mer hinder än möjligheter för min hälsa..

För att jag ska få i mig det dagliga kostintaget behöver jag i regel stötta med proteinpulver på olika sätt. Å inte bantar jag.. Det var när jag Slutade BANTA & började accepter mitt liv som jag började LEVA, mitt liv.

En daglig utmaning att få i sig kosten, men det löser jag med att anapassa kosten för min kropps behov. För den hälsa jag ser är möjlig i mitt liv. Att fokusera på dygnsintaget, skapar lugn ser till att förbränningen är på topp genom att äta regelbundet.

I mitt fall ser jag skillnad på hur jag äter, varför jag äter som jag gör är direkt kopplat till mina komplikationer jag skaffade genom att inte ta reda på VARFÖR jag hade en sjuklig övervikt. Inget jag kan gå och vara förb på resten av livet, utan jag kan förmedla hur du kan börja tänka på ett annat sätt, så små frön och hur du sedan väljer att göra det är allas egna indivduella val. Livet är val av olika slag.

VAR modig du med SLUTA BANTA – BÖRJA LEVA, ditt liv du med…. din väg är din.

Ta steget! står det på första sidan, vilket steg du är redo att ta för din hållbar hälsa vet bara du. Här är alla välkomna för sin utveckling vi har tjänster & produkter för allas behov.

Våga växa genom att ta reda på Varför livet ser ut som det gör och ät det du behöver, inte det andra säger är bra för dig.
Vad är bra för dig? Det kan vi ta reda på

Funderar du på Överviktskirurgi lyssna på Detta podcastavsnitt med Överviktsforskare Erik Hemmingsson

Kram – Shake & banta inte sant!
Sileo
Mia Ånemyr
Telefon: 0706-204 206
Mail: info@miaanemyr.se

Är det vikten du vill arbeta med? Sluta Banta idag!

Hjälp med vikt och hälsostruktur oavsett vägval?