Sluta banta – Det menar Erik Hemmingsson

Man kan verkligen kalla det för en slags 3:e våg med livsstilhälsans framgång nu är vi många, Ja jag säger vi. Men idag vill jag hylla Erik Hemmingsson till hans bok Slutbantat & dagens medverkan i SvD..
”Citat”

Överviktsforskaren: Därför fungerar inte bantning

Sluta banta. Det menar Erik Hemmingsson, som de senaste 20 åren forskat om övervikt.

Utsätts barnet för en stökig uppväxt, med extrem stress, för lite kärlek eller frånvarande föräldrar så ökar riskerna för övervikt, förklarar Erik. Det viktigaste är att man mår psykiskt bra, äter sunt, rör på sig, får tid till återhämtning och har bra sociala relationer. Det ger så många positiva hälsoeffekter.
LÄs HELA artikeln


Jag kan bara skriva under detta för det är så sant.
Som Hälsoleverantör  och mina snart 25 år i en överviktsopererad kropp tänker många det är framgång. Det är ett val från att vara död. Jag lever för jag tog ansvar.  Det stödet fick jag  inte av sjukvården. Det stödet fick jag bekosta själv. Hälsa finns inte hos sjukvården…. samverkan mellan spåren vore en dröm & drömmar kan ju bli verklighet.

Jag är så glad att Erik kommer med boken Slutbantat.. Det brukar ju alltid finnas orsaker till allt som sker & jag skulle ha släppt Sluta Banta Börja Leva i juni -18 men pga yttre omständigheter tog jag ansvar så den kommer Q1/Q2 -2019.
Sluta Banta – Börja Leva ! Podcast är under Januari en Omstartkalender med daglig pepp 1-31
från februari blir det med mig / Mia Ånemyr & Gäster
Gästlisten börjar ta form, jag ser fram emot avsnittet med Fetma Forskaren Erik Hemmingsson i podcasten Sluta Banta Börja Leva under februari – 2019… tusen tack för ett mycket givande telefonsamtal idag med dig Erik.

Sol från Mia Ånemyr
Hälsoleverantör & Debattör

”Inlägget är ett samarbete med bokus”