Sockerberoende tillräckligt för diagnos?

Forskning.se har ett riktigt bra inlägg idag. Är sockerberoende tillräcklig för en diagnos?
Jag svarar JA, efter alla år i yrket så ser jag inget tvivel i denna fråga. Det saknas forksning, kan inte vara svårt att få fram. Börja idag.

Citat ur inlägget nedan:
Processad mat med mycket socker
– Jag tycker inte att vi ska kalla det för ett sockerberoende för det är inte socker de är beroende av utan mat som innehåller socker, så vi borde kalla det matberoende, säger Charlotte Erlanson-Albertsson.

Något arbete med att ta fram en sådan diagnos pågår inte, vad Charlotte Erlanson-Albertsson känner till, men om det fanns en skulle hon gärna delta.

Bitten Jonsson, sjuksköterska och beroendespecialist, är den som tillsammans med Charlotte Erlanson-Albertsson har slagits hårdast för diagnosen sockerberoende. Hon vill inte använda något annat begrepp.

– Det vore livsfarligt, för det är socker och vitt mjöl som är farligt. Jag tycker att man ska lyfta sockerberoende ännu mer.

Ta en stund och läs hela inlägget. det hittar du här 

Att socker är en drog det finns inga tvivel om. Hur ska vi kunna bidra så sjukvård får mer kunskap om hälsa? Och hur färdig processad mat gör så många sjuka. Socker & Vitt mjöl ger snabba kickar, får många att bedömma sin närvaro i en kanske dimmig hjärna. Under de år jag arbetade mig till en varaktig hälsa hade jag verkligen uppskattat stöd från vården, men det finns inte så det var bara att ta tag i det själv och ja med facit i handen är jag tacksam över det jag åstadkommit, hur många människor jag stödjer dagligen, men det är förebyggande fokus borde ligga på… hur tänker du?

Tips på bra böcker ”Klicka här”