Sötpotatis & fetaostlåda

Sötpotatis & fetaostlåda!

Serveringstips! Kalkonskinka, köttbullar, kyckling osv, beräkna ca 1 knyten hand till varje portion av proteinkällan.

Ingredinser:

  • st Stora Sötpotatisar
  • st Förpackning färdigkokta kikärtor
  • hg Fetaost
  • dl Grädde, eller valfri mjölkprodukt
  • st Rödlök
  • msk Riven färsk ingefära
  • Salt & svartpeppar
  • 1-2 st Pressad vitlök
  • Serveringstips!
  • 125 gr/portion Kalkonskinka, köttbullar, kyckling osv

Ljuvlig sötpotatislåda med fetaost!

  1. Sätt ugnen på ca 175-200 grader.
  2. Skala sötpotatisarna, vitlöken, löken & ingefäran.
  3. Riv ingefära och pressa vitlöken.
  4. Häll av spadet på kikärtorna.
  5. Du kan mosa kikärtorna om du vill ”gömma” dem.
  6. Rekommenderar att grovriva 1 sötpotatis & finriva 1 sötpotatis. Det blir saftigare av att göra så.
  7. Blanda sedan allt i en ugnsform. Smula även fetaosten så den blir blandad med övriga ingredienser.
  8. Häll sist över grädden. Skiva gärna och dekorera med citronskivor, se bild.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 35 – 40 minuter.

Sluta Banta – Börja Leva

Lev Ditt Liv – Mia Ånemyr

Företaget – Sileo
Författare och proffs inom livsstilsplanering hållbar livsstil!
Lev & Må – du är bäst
Telefon: 0706 – 204 206
Mailen: info@miaanemyr.se

Vi ses!

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård. Vi utbildar även indvider till entreprenörer!

Mia har gett ut böckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott

Välkommen till vårt Nyhetsbrev / Inspirationsbrev. Vår nuvarande välkomst gåva en matdag med recept!