Stora räkor fräst i dillfrön

Stora räkor fräst i dillfrön!

Välj stora räkor eller kräftstjärtar. En måltid som passar utmärkt till höstens festligheter med skaldjur.

I denna användes stora räkor,

Ingredienser till 2 portioner
400 gram Stora räkor
1 msk dillfrön
1 röd lök
0,5 dl vitt matlagningsvin
1 msk tomatupué
2 dl turkisk yoghurt alternativt Cream fraich
Bönpasta med spenat

Gör så här!
Skala löken och hacka i bitar, bryn i stekpanna på medelvärme tills de blir mjuka. Tillsätt dillfröna & vittvin. Fräs ihop. Avsluta med turkisk  yoghurt alt Cram fraich. Låt sjuda några minuter. Smaka av med ev svartpeppar. Häll i räkorna och låt allt bli varmt ca 3-5 oniter:
Under tiden gör en krispig sallad och koka bönpastan.
Serveras med tex bubbelvattens smaksatt med björnbär och krossad is!

Glöm aldrig av att mat är bränsle för kropp & knopp! Du äter för att leva ej överleva

Ät och njut!
/Mia Ånemyr

Vad vi erbjuder för utbildningar & produkter? Finns förtydligat Klicka här”  

Kontakt