Svenskarna äter mest ultraprocessad mat i EU

Svenskarna äter mest ultraprocessad mat i EU

Det sprutar ut information om ohälsa. Att svenskarna nu toppar EU listan med ultrapropccesat intag av kost. Känns ju så där!
Det finns inte en vuxen som fattar att det är fel att hålla på och ladda in Ultraprocessad jag vill inte ens kalla det mat. I kroppen. Tanka bilen lika, det görs av fel o det blir stora katastrofer.

Här nedan laddar jag upp artikel publicerad 3/12-2021 istället för att jag ska plocka viktiga ord ur den säger jag läs den själv och fråga om du ej förstår.

Syfte

Syftet med denna studie är att beskriva konsumtion av ultrabearbetad mat och dryck (UPFD), och samband med intag av totalt socker och kostfiber, och högt BMI hos vuxna i hela Europa.

Ja vart kan jag läsa hela? Klicka HÄR

Det är mycket prat om stigma i landet.
Kan det var så att patientföreningarna i landet bidrar till den ökade stigmatiseringen?
Varför hjälper man ej till att lägga vägar till hälsofrämjande attityd, kunskap inom livsstilshälsa? Är höftledsopererade patienter hela livet?
Varför bidrar sjukvården till att öka fetmaproblematiken genom att uppmana patienterna BANTA, det är endast tillfällig kosthållning för att de sedan ska öka… Kämpa, klappa på huvudet och lägg det på sne också. Övervikiga är idag över 50 % av sveriges befolkning. Ska vi snacka Stigma? Ja då är det ju de som är normalviktiga som ska känna sig Stigmatiserade!

Lämna görna dina tankar info@miaanemyr.se

Det är ju trots alla billigare att äta bra mat än ultraproccesad!
Ja räkan kostnaderna det är att beställa hem vänta på att det ska komma och så räknar vi på eneri inehållet i påsen. Hur ser det ut med Protein? Kolhudrter? Fett? Antioxidanter? Fibrer? smakförstärkar? Så kollarl vi hur mycker bra mat man får för samma peng!

Debattinlägg från – Det finns flera i bloggen på miaanemyr.se bla varför  heter det viktoperation? När det är behandling mot sjukdom? Varför lägger man skattepengar på att uppmana till Banta o vad fin du blir. Ingen står där när dessa personer faller och det kanse tom kommer fram att det finns outredd ADD, ADHD, Hetsätning, osv!

Företaget – Sileo
Mia Ånemyr ”Här”
Författare och specialist inom livsstilsplanering hållbar livsstil!
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr Väl mött ”här”
Telefon: 0706 – 204 206
Mailen:info@miaanemyr.se