Tips på rörelseglädje i vardagen

Tips på rörelseglädje i vardagen!
Men gud så jobbigt kanske du tycker det är och motionera. Men vad är det i ordet motionera som gör det jobbigt.. Ett ord som vilket annat.
Kan det vara någon värdering i just ordet motion??
Ja för mig var det det i  mitt förra sjukligt Överviktiga liv. Att sådant pysslade man med, gå på gym, använda träningskläder…  Inget för mig.. Så har vi pratat klart om det….
Många år har gått och upptäckten,egenvården de är balsam för själen. Egenvård att hålla igång kroppen steg för steg, äta kost anpassad för kropp & knopp, röra sig, vilka människor har jag runt mig & alla dessa invanda mönster som satt förankrat.
En överviktsoperation gör inget med huvudet – Våga ta ansvar och gör den livsstilsförändring som behövs när du vet varför till Samsjukligheten – Sjuklig övervikt är sjukdom ofta finns flera som behöver behandlas INNAN kirurgi sätts in!
Att skaffa nytt nuläge!
Så klart det kan vara tufft om du börjar med aktiviteter du ej gillar. Gör det du gillar och smitta din omgivning att göra lika…… Lägga in det i vardagen. Innan man börjar springa på gym.. kan man göra massor ute i naturen helt kostnasfritt… ja förutom tiden du lägger in i den fysiska aktiviteten.  Förenkla ditt liv – få tid att leva på olika sätt. Vi ser alla dagligen att psykisk ohälsa ökar, fetman ökar & folkhälsan är allas ansvar. Vet ni att jag har sällan mött så stort motstånd till förändring. Det finns inga snabba quix fix. Genom en Livsstilsförändring inom livskompetensens olika delar lägges grunden till en Hållbar hälsosam livsstil som boken Mellanmål på väg handlar om steg för steg…. i mitt arbete ligger fokus på barnen vår framtid. Genom att vuxna gör klokare VAL kommer det ge positiva effekter till BARNEN vår framtid!
Tips på rörelseglädje i vardagen –  Sileo det latinska ordet för Omstart
  • Ta trappan istället för hissen
  • Gå en station  fel – kliv av eller på på annan station i alla väder
  • Ta cykeln i stället för bilen
  • Ställ aldrig in något planerat för det är dåligt väder
  • Ta med barnen ut i luften kan bli roligt  med ute lek och motion
  • Ta en morgon  eller en kvälls promenad eller bägge.
  • En runda på lunchen
  • Ta med klienten ut på en runda och prata
  • Gör affärer ute på promenader i stället för runt bordet

Ett axplock på hur man kan få in motion i livet utan att ta bort något annat..utan se möjligheterna i vad det kan göra för just dig och de dina..

Att omge sig med rätt människor brukar ge bra resultat om de är bra människor.
Se till att du är i rätt tillstånd vid rätt tillfälle..
Njut dagen bakom regnmolnen, där döljer sig alltid solen – Var din egna sol. Fokusera en dag på att bara säga tänka och göra positiva saker som påverkar din morgon dag – Tips från mig till dig

Sileo – Mia Ånemyr
Entreprenör inom hälsa och livsstil
Vi hörs!
info@miaanemyr.se