Tre enkla och nyttiga mellanmål!

Tre enkla och nyttiga mellanmål!

Trött på dina vanliga mellis? Här kommer kokboksförfattaren Mia Ånemyrs tre bästa tips på enkla, goda och nyttiga mellanmål.

I intervjun på 9 minuter berättas mycket om kostval, naturlig kost  hur jag accepterde min dåtid …. 29/10 – 2014 sändes denna intervju & den är mer aktuell än någonsin

De kan kännas krångligt, tråkigt och visst är det enkelt att en chokladbit slinker ner när magen kurrar som mest. Men mellanmålen måste såklart varken vara onyttiga eller jobbiga att fixa – och ändå vara smarriga.

Hälsoleverantören/Författaren  Mia Ånemyr från Gävle, har skrivit kokboken Mellanmål på väg, hon ger oss sina bästa tips om just mellanmål.

Mias mellanmålstips

1. Proteinmuffins med valnötter

Ingredienser:

½  dl kokosmjöl
½ dl proteinpulver naturellt 
1 dl  havremjölk
2 tsk bakpulver 
1 tsk (kokossocker) 
2 ägg ekologiska
½ banan
Ca 8 valnötter
3 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda torrvarorna och knäck i äggen i torrvarorna. Häll i havremjölken. Mosa och rör ner bananen. Lägg valnötter i botten på formen och häll på smeten. Toppa med hallon. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

2. Omelettrulle
2-3 ägg ekologiska
½ dl vatten 
Krydda gärna hett chili, ingefära, curry, tänk stort

Gör så här:
Vispa och häll i teflonpanna när det stelnat så lägg på tex wokad broccoli, riven ost kyckling filé här använder jag det som finns kvar från veckans måltider. Rulla ihop en och en ha klart att ta med när du är på väg. På utflykt tex. 

3. Matmuffins 6 st
6 ägg
1 dl valfri mjölkprodukt
240 g keso
1 dl keso
2 potatisar rivna
3 dl hackade tomater
3 msk riven gul lök
1 1/ msk taco krydda (gör din egen – se nedan)

Gör så gär:
Sätt ugnen på 200 g ca 15-20 min
Blanda ägg, keso, mjölk, ev potatisen rör ihop i bunke, häll i formar ha i grönsakerna och sist köttfärsen. Som då kan vara kvar av en tacomåltid. 

Taco krydda:
1 dl spsikummin
1 dl oregano
1 dl paprika pulver
1 dl chilipulver
4 tsk cayennepeppar
4 tsk svartpeppar
2 tsk salt

Kryddblandning kan du ha klar i burk och använda till massor med maträtter.
I samtliga recept avgör du själv om du tar laktosfria produkter.

2009 startade jag en blogg och började skriva om  min uppväxt. Som kantades av alkoholens värvaro. Hur det påverkat mig och den duktiga flickan som växte fram.

Vägen därifrån finns inte, vägen i acceptans fann jag på olika sätt. 1997 slutade min yrkeskariär inom sjukvården. Jag hade utvecklat bullimi, min första överviktsopertion kunde jag inte hantera för felet satt i huvudet inte i magen. Vikten ökade ångesten ökade, näringsbristerna var ett faktum. Resan från denna dag är med i min produktion den speglas på olika sätt. 2003 sa jag upp mig från min fasta anställning från personalavdelnigen i Stockholm stad.

En ny epok i livet. Från sjuk anställd till frisk egenföretagare. Paralellt med bloggskrivandet ur de olika yrkesperspektiv jag haft och har arbetar jag med kost & livsstilförändring fokus på det som tas upp i radioprogrammet om Nyttiga Mellanmål / måltider 

Genom böcker, föreläsningar/Utbildningar/ veckomentjänsten SpisBra, statades januari 2016  vill jag inspirera till att alla kan finna sin hållbara väg!

Blogg med djup & kärlek från mina perspektiv. 
Mias-tankar inspirtation i kostförändring.
Individuella Matdagböcker, viktminsknskning, kostplanering, mm  

Kostnadsfri telefontjänst 

Med värme & kärlek – Mia Ånemyr Hälsoleverantör & samarbeten