Ugnsbakad pestofylld fläskfilé

Ugnsbakad pestofylld fläskfilé!

Väldigt  enkelt att göra och kan ätas kall som varm, kort och gott ett bra kostval när det är varmt ute och man kanske vill äta sallad eller bara vara smart och lat!
Har du grill? Kanon då kan man grilla denna goding om man vill i stället för att tillaga i  ugnen!
Ingredienser:
1 fläskfilé
2 msk pesto av bra kvalité på bilden är det zeta pesto
2 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Salt
2 röda lökar
2 förkokta majskolvar

Gör så här!
Sätt ugnen på 220 grader
Lägg bakplåtspapper i ugnsformen
Ansa filén väl och snitta den, vik ut och fyll med kryddorns samt peston, Riv vitlöken sist över allt
Skala och dela lök, lägg i formen
Dela majsen, lägg i formen
Baka i ugnen ca 20-25 minuter. ca 70 grader bör filén vara. Ta ut & snitta så ser man med ögat hur köttet är. Det bör vara genomstekt .
Ta ut och skär upp hela filén i skivor. Gör förslagsvis matlådor och eller lägg på tallrikar tills det är dax att äta:

Kan ätas kall som varm!
Servera en god sallad till och toppa med Tzatsiki

Glöm aldrig av att mat är bränsle för kropp & knopp! Du äter för att leva ej överleva

Jag erbjuder Livsstilsplanering Bli vän med Maten platsoberoende viktcoachning
Läs mer HÄR 

Sol Mia/
Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Leva, podcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.