Vad är en lyckad överviktsoperation

Vad är en lyckad överviktsoperation?

I samband med årsdagen 13 /9 har vi sedan många år lyft locket på fetmans problematik.  Nycklar till hållbar livsstil med en god veckoplanering! Vad är en lyckad överviktsoperation? Det berättar vi om i detta inlägg som är Del 3/3 i utbildningspodden.

Lyckosökandet efter snabba Quic fix och en avsaknad inom sjukvården att se hela människan. Det går sällan bra att sätta plåster på orsaken.

I detta avsnitt som du just nu kan ta del av får du Nycklarna till Hållbart hälsofrämjande liv oavsett vem du är, men i synnerhet om du är Gastric bypass behandlad och önskar hälsofrämjande liv = Bariatric Lifestyle!

Jag veeeet hur många det är som vill gå ner i vikt, och helst vill göra det så snabbt som möjligt.
Den här metoden funkar inte, jag provar nästa, och nästa och nästa…
Jag har också varit där. Och provat, gått ner 15 kilo, gett upp eller gått tillbaka till mina ”vanliga vanor” och gått upp 16 kg. Jag har också misslyckats gång på gång på gång, och jag VET hur det känns.
MEN jag bestämde mig en gång för snart 20 år sedan att nu får det ta den tid det tar. Att ändra beteenden och vanor går inte i en handvändning.
Några tips till dig som ännu ej börjat leva hållbart och har fokus på vikten
1. Tålamod (alltid tålamod!)
2. Planera din mat och följ planeringen. Tallriksmodellen, vilket innebär att man äter den näring som kroppen behöver efter individnivå
3. Implementera samma vanor på helgen som i veckorna.
4. Släng ut vågen, om du inte kan låta bli att reagera på siffror.
5. Rör på dig varje dag!
6. Skippa det dåliga samvetet. Ta reda på vem du är idag och vart du önskar vara om 1 år? Så skapar vi planen tillsammans
7. Välj bra val för dig så ofta som möjligt, så det blir vanor – oavsett om det är grönsaker eller avstå extra kakan eller vinet).
8. Var stolt över dig själv!

Överviktsbehandlingen gör ingen skillnad som många tror om inte varje individ själv gör förändringen tillsammans med behandlingen det som behövs dagligen! Här är det väldigt bra att koppla in närstående så inte familjen går samma väg…………………..

Från oss till dig som är redo att Ta steget! Att arbeta med orsaken skapar grunden till framtiden. 

 

Vill mat ta del av varför till 2 onödiga fetmabehandlingar lyssna på del 1 här nedan

Tillsammans med min vän och kollega Annika Bergman ger jag är mitt VARFÖR i följande intervjuer som är Del 1/3

Varför alla varför! När jag insåg att jag helt i onödan genomgått 2 st överviktsoperationer fann jag mitt hållbara liv.
Jag valde även att byta inriktning från sjukvården till Hälsofrämjande Livsstilshälsa. Sedan 2006 utbildningar, handböcker, olika onlineprogram mm.

Det går EJ att Gastric Bypass / Gastric Sleeve överviktsbehandla ätstörningar med kirurgi. Ca 20 % har outredda ätstörningar som har genomgått detta!!

Del 2/3
1

Veckomeny Gastric bypass/Gastric sleeve överviktsbehandlad. Bariatric Lifstyle Promotion Education Att skapa balans i måltiderna Här finns måltidsmall samt mera info om våra utbildningar inom området Bariatric Lifstyle Promotion Education – Här finns allt du behöver för ett hållbart liv!

Här finns friskvård, egenvård & självledarskap till ER!

Detta är tufft för många men vet du en sak. Här finns experthjälp. Sedan 2006 arbetar Mia Ånemyr inom området och har specialistkunskaper om Gastric Bypass/Gastric Sleeve operationer, friskvård & självledarskap. Författare till 3 handböcker.

Ökad kunskap om näringslära leder till effektivare friskvård, egenvård som främjar en ökande förbättring inom folkhälsan.

Om hur vi arbetar. Läs mer ”Här”

/ Allt gott!
Mia Ånemyr
med kollegor på företaget
Kontakta mig gärna för mera information
Telefontider måndag, onsdag & fredag kl 11,00-12,00
Telefon 0706-204 206
Övrig tid bara maila så återkopplar jag dig så omg jag kan

Det finns lösningar om det finns problem annars är det inget problem!

Sjukvården, har gett ut ett antal böcker inom området som det finns mer att läsa om ”HÄR”