Vädret en bra affirmation i livsstilsförändringens resa

Använda vädret som en påminnelse i din livsstilsförändring. När vädret förändras förändras känslor, tankar & förmodligen levnadssättet.

Många gnäller, det påverka inget positivt att det är fel väder så ofta. Kall vinter/ varm sommar. Vad behöver du göra dagligen för att vädret / du själv är ok dagligen? Nedan följer ett antal tips på hur jag har gjort mitt liv värt att leva igen.. Hoppas du finner ditt mod att våga Ta Steget till din varaktiga hälsa tillsammans med mig.

För varaktig hälsa har jag i allt  en lång planering som bryts ner till kort planering.
Lång för månader.. kort för veckan, varje kväll vid 20.00 gör jag Morgondagens TO Do lista. Där finns dagens aktiviteter, jobb, omladdning, tid för andra, möten, leveranser, mailen osv & kosten för dagen är klar. Rekommenderar dygnsintaget för att få ner eventuell stress att inte få i sig tillräckligt över dagen.
Sedan länge är jag stolt att jag Unnar mig hälsa med allt vad det innebär för mig. 

Så här har jag levt sedan jag accepterade min smärta som jag fick i jakten på den smala lyckan, genom 2 helt onödiga fetmaoperatoner.
2003 beslutade jag mig för att säga upp mig från mitt fasta arbete på personalavdelningen i Stockholms stad, sjukare än någonsin, för att utbilda mig inom kost, ledarskap mm.

Jag slutade jaga lyckan. Men den jakten ligger till grund i val av yrke, attityd till livet & allt sedan länge. Det finns inga genvägar. Gör varje individ dagligen det som finns förutsättningar för så kan det bli riktigt kärleksfullt.

Vi vuxna bör sluta uttala oss att utseende är så viktigt. Hur ska barnen kunna få trygghet om vuxna bantar sig sjuka. Och äter dieter. Hur hållbara blir dessa liv?

Mitt bästa tips är att alla gör dagligen det som behövs för sin varaktiga hälsa. Kan du inte springa, gå. Kan du inte hopp, nig. Alla kan om varje individ utgår från sig själv. Jag får ofta höra, men hur kan du det, när du har fibromyalgi… varför skulle jag inte.

Dagligen finns kontrasterna i livet och TO Do listan. Gör en utefter ditt liv i livets alla delar. Inre & yttre faktorer hur låter du det påverka dig?
Lev idag vänta inte på något än dig själv, den som har nyckeln till att leva ditt liv är du själv med rätt verktyg och kontrasterna kan bli fantastiska motivationsbilder….

Acceptera det du inte kan förändra, förändra det du har motivation till, en resa som tar olika lång tid för alla.

Låt det ta tid med små steg.

Allt gott Mia