Veckomeny Gastric bypass/Gastric sleeve överviktsopererad

Uppdateringar pågår på hela hemsidan. Både i menyn och i bloggens olika delar. Väl mött Mia med team.
Bariatric Lifstyle Promotion Education! Livsstilsfrämjande utbildningar & rådgivning till dig, familj/närstående som är Gastric Bypass / Gastric Sleeve överviktsopererad = Behandlad mot sjukdom/ar fetma, & ev samsjuklighet.
Här finns friskvård, egenvård & självledarskap till ER! 
Längst ner finns kort info om programmet, mer kommer du få i telefon tills vi har det mer i text på sidan

Har du gjort en livsstilsförändring genom att välja ”verktyget” Gastric Bypass / Gastric Sleeve ? De första 3 åren går det flesta ner i vikt genom verktyget, men hur gör man för att behålla den vikt /hälsa/livsstil som växer fram under de 3 första åren? Under dessa år är det BRA att lära in den nya måltidsordningen, näringsläran (ej supplement) & finns familj med i bilden hur löser man det så de ej går samma väg. Detta är tufft för många men vet du en sak.

Här finns experthjälp. Mia Ånemyr har specialistkunskaper om obesitasoperationer, friskvård och självledarskap. Sedan 2006 arbetar jag med friskvård, självledarskap & egenvård. Extra bonus ingår de, 28 år jag själv levt med detta verktyg

Vi lägger stor vikt på familjens livsstil, vilket leder till att hela familjen kan utgå från samma kost.

Kosten anpassas efter den näringslära, som varje familjemedlem har.

Trevligt att just du har hittat hit. 2009 startade jag en som proffsblogg med syftet att sprida information att gör ingen fetmabehandling innan VARFÖR till sjukdommen är behandlad. Vilket jag själv ej tog reda på 1994 när den första behandlingen gjordes. Vården kommunicerar Gastric bypass kirurgi som att individer ska slippa banta resten av livet!
Banta = tillfällig kosthållning den dagen människor äter det kroppen behöver har vi funnit 1:a steget att främja hälsan.  

För att göra det tydligare och säkrare för dig började vi våren 2022 att använda färgen orange på tjänster och produkter =  friskvård till fetmabehandlade med kirurgi, då näringsläran bla är unik för resten av livet. 

Handboken Mellanmål på väg innehåller 1 kapitel med näringslära för Bariatric Lifstyle sidan 25 – 29.

Genom den kunskapen blir det enklare att måltidsplanera veckans meny för familjens olika närings behov. Nedan en mängd kunskap, tips & gratis råd!                                                                                    

Måltidsmallen grundar sig i LCHQ = Lågkolhydratkost med hög kvalité. Den kosten är i särklass mest lämplig att utgå ifrån för alla men synnerligen väl god för Bariatric Lifstyle individer.  Anpassa, gör soppa, puré. Planering A-O som det står i handboken Mellanmål på väg sid,112 gäller ALLA speciellt för individer som genomgått Gastric bypass/Gastric Sleeve och tagit steget till Bariatric Lifstyle med kirurgi!

 • Kl 6.00 – 8.00: 
  Smoothies, många har problem med illamående på morgonen då är detta smart val. Det handlar ej om banta, det handlar om att ge kroppen det den behöver. Så ”här” startar jag själv 
 • Kl  9.00 – 10.00:
  1 dl turkisk yoghurt, 0,5 dl bär toppa med lite frön & fibrer som håller magen igång
 • Kl 11.00 – 12.30:
  100 g kyckling, & wokade grönsaker. Ta blandade färger). En klick tzatziki som sås
 • Kl 14.00:
  1 dl naturell kvarg, ½ äpple utan skal, ca 8 hasselnötter och pudra över kanel
 • Kl 16.00:
  1 ägg, grönsaker  
 • Kl 17.00 – 19.00.
  125 g fisk, tillaga i ugn. Försök att undvika stekt mat. Serveras med 0,5 dl matvete & wokade grönsaker, kall röra på turkisk yoghurt smaksatt med örter
 • Kl 21.00:
  Matmuffins/ smoothies i bloggen finns recept förlag, proteinpulver ett bra smart sätt att komma över 80 g protein/ dag vilket är lägsta behovet för Bariatric Lifstyle. 
 • Ekonomismart – Måltidsplanering ”HÄR”

Rekommenderar dessa böcker, kan vara bra att använda under resans gång mot ett salutogent förhållningsätt, vilket betyder resan mot hälsans hälsa! Betalt samarbete med Adlibris     

19/9-2022 ny upplaga heter numera Ett liv med Sleeve och Gastric Bypass beställ här!
Trevligt att få presenter av dietist T Läs mer om PoP, beställ här!

Här tillagas veckans huvudmåltider på söndagar sedan över 23 år. På torsdagar tas rester, helt vanlig mat om hand. Jag har medverkat på TV4 om hur jag utbildar i detta område och  i handboken Mellanmål på väg finns ”tänket” till förändring att skapa struktur i livet , köket, budget. näringslära mm. 

Jag har en bakgrund med ätstörning, som var orsaken till den sjukliga fetman. Jag har försökt banta ihjäl mig samt äta ihjäl mig innan jag tog tag i mitt egna liv. Jag använder mycket ord som jag själv har gjort i min dåtid som Sluta Banta – Börja Leva, främjande av livskompetensens delar. Det är kort om vad jag arbetar med att utbilda i olika hälsofrämjande kompetenser.
På linkedin finns CV:t 

Hur frisk kan du bli med en hållbar veckoplan, måltidsplan efter den näringslära du bör äta? Hälsofrämjande utbildningar i 3 steg Bariatric Lifstyle Promotion Education

Varje vecka erbjuds ett antal kostnadsfria telefonkonsultationer på 15 min. Då tar vi reda på vilken väg som passar dig bäst just nu.

 •  Smal måltidsplanering
 • Medium måltidsplanering
  eller
 • Large måltidsplanering  

Nytt från hösten 2022!
Telefontider:

Måndag – Onsdag – Fredag kl 11.00 – 12 .00
Telefon 0706 – 204 206
Övrig tid info@miaanemyr.se

Företaget Mia Ånemyr har specialistkunskaper om obesitas operationer, friskvård för Bariatric Lifstyle & självledarskap hållbart livsstil!

Maila: info@miaanemyr.se
Ring:
0706 – 204 206 dagtid!

Hjälp finns
/Mia Ånemyr

Vi erbjuder olika utbildningar & produkter inom Livsstilshälsa. Välkommen att ”Klicka här”