Veckomeny Gastric bypass/Gastric sleeve överviktsopererad

Hej & Välkomna till företaget Sileo, fint att du har hittat hit. 
Du kanske funderar över varför vi skriver om detta ämne?

Min passion är att hjälpa människor att skapa en sundare inställning till livsstilshälsans betydelse och dessutom utbilda till nya vanor, hälsosam & varaktig livsstil. Nytt Mindset! Jag, Mia har själv gjort en livsstilsresa via bland annat 2 överviktsbehandlingar 1994/2000. Arbetar proffesionellt i branchen sedan 2006!
Varmt Välkommen, allt för att du ska kunna Ta Steget till en hållbar Livsstilshälsa. Du kanske även är närstående, arbetsgivare eller arbetar inom sjukvården? Intresserad av området! Inlägget är långt. Vid frågor lägg bara ett mail med kontaktuppgifter till info@miaanemyr.se

~~~~~~~~~~
Att formulera sig i positiva termer och att förändra Mindset att träna mental styrka har jag hjälpt människor med sedan 2006.
2009 startade jag en blogg och lyfte företaget från marken till online. Som fd, krönikör skrev jag ca 100 krönikor till tidningen Doktorn om förändrings strategier. Bloggen som sedan växte sig till handboken Mellanmål på väg, där jag skrev 1 kapitel  som är unikt för dig som valt eller har funderingar på att välja denna behandlingsväg. Där finns näringslära för överviktsbehandlade i egen del. Övrigt i handboken är hur man börjar förändra sitt Mindset steg för steg med fokus på livskompetensens delar kost, ekonomi rester helt vanlig mat, fysisk träning, kort om mental träning och den delen heter Unna sig & varje del avslutas med tomma rader, samt Mias planeringstips inför kommande vecka! /Laga veckans mat på Söndagar för att få tid att leva, jobba, att göra det man behöver för hållbar livsstil!

2013 var jag klar med att bygga om till ny identitet och då tog jag steget och bytte även namn.
Maria Olsson har många träffat innan namnbytet & hon finns med mig i mitt arbete när jag arbetar med individer som har identitet ”Överviktsopererad” ”Jag har BMI” det är rätt vanligt förekommande att människor presenterar sig både i telefon, mail & även har sina instagram / FB profiler med identitet behandlingen istället för sitt namn tex!
Vad jag arbetar med är att utbilda indivder till livsstilshälsan!
Det handlar då om hur frisk du kan bli!
VARFÖR Veckomeny Gastric Bypass? 
Som debattör har jag Mia skrivit metervara om detta & medverkat i många artiklar för att få ut budskapet! Som Är om alla vuxna tar självledarskap så  kommer samhället att förändras . Är man dessutom överviktsopererad redan, då har hen stort ANSVAR att ej föra över identiteten till barn/barnbarn!
Här kommer handböckerna in som jag gett ut

I mitt arbete som föreläsare, utbildare, entreprenör & PT i knoppen på människor ser jag hur energin flödar i individer som söker stöd i sin omstart med mig och gör sin/ Sileo. Det är att förändra på latin. Namnet har även företaget sedan 1/9-2015. Beteendeförändring kommer genom de aktiva VALEN. Förändringssättet till kost och varför vi äter är av stor betydelse. Vet man varför blir hur så mycket enklare!

Att skapa en hälsobuffért med livshjulets 8 delar i balans är ett roligt arbete som jag rekommenderar alla att göra för att lättare få hela familen, vänner och kollegor med på din resa. Du bör ha kunskap om det Salutogena förhållningssättet, för ingen är sitt BMI, sin metod eller sin vikt!

Här kommer Adrians Kalasbok naturligt gott in i bilden med ledarskap för vuxna, som vill hitta nya sätt att njuta med hälsofrämjande mumsiga recept att smittar omgivningen att göra lika. Övning ger resultat!

Böckerna jag har gett ut är handbcker & fungerar som visitkort i mitt arbete
 • När jag varken lyckades äta ihjäl mig eller banta ihjäl mig tog jag steget och tackade JA till 2 gåvor som är orsaken till att jag gick till chefen 2003 & sa upp mig.
  – Från sjuk anställd till frisk företagare. Vad hände? Jag fick kokboken för den självläkande människan av en kollega & kosttillskott av en annan vän som sa drick och tig! Detta var 2001, företaget sjösattes 2006 och en del i företaget är utbildning och rådgivning inom området hälsa och friskvård till Överviktiga och överviktsbehandlade.

Från matmissbrukande Socker knarkare till Entreprenör inom Livsstilhälsa via 2 helt onödiga överviktsoperationer 1994/2000 - ätstörning går ej att operera bort!
Många kontaktar företaget Sileo med en enda fråga! Hur äter Mia!

Det är direkt skadligt att gå ut med, men du ska få kostmallen som jag använder mig av i mitt arbete som livsstilscoach. Den bygger på ISOdieten med kostval hämtat från LCHQ – dessa utbildningar finns med i företaget sedan 2007

 • Kl 6.00 – 8.00:
  Gröt eller omelett. Gröt på 1 dl havregryn, 1 dl bär & 1 dl mjölk. Väljer man omelett, ta 2 ägg med lite mjölk och fyll på med ca 75 gram kalkon, lax eller kycklingfilé, tomat & lök
 • Kl  9.00 – 10.00:
  1 dl Keso/ turkisk yoghurt med 0,5 dl bär toppat med lite frön & fibrer som håller magen igång
 • Kl 11.00 – 13.00:
  100 – 125 g fisk, kyckling kalkon eller färs. Servera med wok på grönsaker. Ta blandade färger. (Råris eller mathavre). En klick tzatziki som sås
 • Kl 14.00:
  1 dl keso naturell, ½ äpple utan skal, ca 8 hasselnötter och pudra över kanel
 • Kl 16.00:
  1 ägg, lite grönsaker eller bär & kesella /gör tex smoothis/
 • Kl 17.00 – 19.00.
  100 g kyckling, fisk eller färs av nöt, kalv eller vilt. Tillaga i ugnen. Försök att undvika stekt mat. Serveras med tex 0,5 dl fullkornspasta, bönpasta, quinoa, eller matvete med en kall röra på turkisk yoghurt smaksatt med örter
 • Kl 21.00:
  Matmuffins eller smoothis, tillsätt proteinpulver där det behövs för en hållbar hälsa. Gott mättande för natten.

DE 3 första åren är läroår, de år som är absolut bäst att träna in nytt Mindset på, för att sedan fortsätta underhålla det dagligen livet ut!
Gå ner i vikt är ej samma sak som att leva hållbart! Eller bli lycklig – lycka kommer inifrån

Att hjälpa andra att få ut mer av livet är magi-
hur kan jag hjälpa dig?  
 • Vill man få inspiration hur kosten kan se ut i mallen som du fick här ovan och hur kosten ser ut i de färdiga livsstilsprogrammen vi erbjuder ? – ”Recept HÄR”
 • Vill du få inspiration på kosttillskott för hela familjen för optimal hälsa och hälsa börjar i magen!  Kosttillskott HÄR”
 • Nyheter är fantastiska och nu kan jag erbjuda dig ännu mer för pengarna att gå samma väg som jag gjorde för 20 år sedan, att Ta Steget och få ut mer av ditt liv genom lojalitesrabatt & mer ”läs mer här”
Gör dina vägval och var stolt - Kram & Kärlek Mia Ånemyr Sileo

Varje vecka erbjuds ett antal kostnadsfria telefonkonsultationer på 15 min för att hjälpa dig välja väg!
Du har inget att förlora på ett onlinemöte inom livsstilshälsa

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
Maila: info@miaanemyr.se
Ring: 0706 – 204 206
Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.