Veckomeny Gastric bypass/Gastric sleeve överviktsopererad

Professionell Friskvård! Livsstilsplanering & kost till dig som har genomgått Gastric Bypass / Gastric Sleeve behandling!

Allt Du behöver för ett hälsofrämjande liv livet ut! 

Jag Mia har specialistkunskaper inom friskvård och självledarskap för Bariatric Lifestyle individer. Du har med andra ord genomgått fettmabehandling med Kirurgi tex Gastric Bypass/Gastric Sleeve! Denna del är fristående från Ta steget bli hälso & ekonomismart! 

Sedan 2006 arbetar ja professionellt med att att hjälpa individer skapa sin framgångsväg, som jag själv tog steget till 2002, 
Mina Yrkesutbildningar ingår i mentorskapet!
Ta Steget! Bli Hälso & Ekonomismart. 
Läs mera här

Bariatric Lifstyle Promotion Education! Livsstilsfrämjande utbildningar & rådgivning till dig, familj/närstående.

De första 3 åren går det flesta ner i vikt genom  verktyget, hur gör man för att behålla den vikt /hälsa/livsstil som växer fram under de 3 första åren? Under dessa år är det BRA att lära in nya måltidsordningen, näringsläran (ej supplement) & finns familj med i bilden hur löser man det så de ej går samma väg.

Detta är tufft för många men vet du en sak. Det finns lösningar! Planering.

Den Bariatriska Tallriksmodellen, ett enkelt sätt att hjälpa till att balansera måltiderna och se till att rätt näring efter behandlingen landar i magen alla dagar i veckan! 
Den Bariatriska tallriksmodellen är din livet ut den är ett praktiskt och ett smart sätt för dig att garantera en balanserad kost efter din behandling med kirurgi som oftast är kopplad till viktnedgång. Att bibehålla den vikt som kan vara realistisk sedan livet ut genom att se till att dina måltider är Laddade & planerade med rätt balans för dig.
Bariatriska tallriksmodellen är följande:

Du fyller halva tallriken med protein, sedan fortsätter du fylla på med långsamma kolhydrater 1/4 del och 1 /4 del grönsaker välj från olika färger och toppa med en god olivolja.

Om Friskvård för Bariatric Lifestyle utbildningar i 3 steg!

Steg 1 – Smal Veckomeny!
Steg 2 – Medium  
Steg 3 – Large Livshjulets 5 viktigaste delar mot hälsofrämjande livsstil.

Läs mera & boka ”HÄR”
alternativt nytta Telefonsupporten måndag & torsdag kl 11,00-12,00 då kan man ringa utan att boka tid och fråga om de utbildningar, tjänster & produkter som erbjuds av företaget!

Klicka på bilden boka direkt via epassi

Bariatric Lifstyle Promotion Education hälsofrämjande utbildningar! 

Platsoberoende, vi träffas i telefon alternativt zoom. Utbildningarna går in under friskvårdsbidraget. Friskvårdsbidrag genom E-passi kan nyttjas på detta. 

 • Förändra din nuvarande livsstil och börja leva ett sundare liv. Livsstilsplanering med mig ger dig de bästa förutsättningarna att uppnå din idealhälsa – och behålla den!
  – Mina yrkeserfarenheter & de egna erfarenheter från 2 fetmabehandlingar, 1994/2000 kommer att hjälpa dig uppnå din idealhälsa, finns familj tar vi med dem på resan. 

  Jag tror ej på seriedieter, eller bantning och min absoluta övertygelse är att en varaktig viktminskning börjar med att förändra livsstilen hälsofrämjande ett Growht Mindset! 
 • Finns problem finns lösningar annars inget problem då tittar vi på attityden till livet
Nedan en mängd kunskap, tips & kostnadsfria råd!         

Måltidsmallen grundar sig i LCHQ = Lågkolhydratkost med hög kvalité. Den kosten är i särklass mest lämplig att utgå ifrån för alla men synnerligen väl god för Bariatric Lifestyle individer.  Anpassa, gör soppa, puré. Planering A-O som det står i handboken Mellanmål på väg sid,112 gäller ALLA speciellt för individer som genomgått Gastric bypass/Gastric Sleeve och tagit steget till Bariatric Lifestyle med kirurgi!

3 Huvudmåltider / dygn samt 2-4 mindre måltider för Bariatric Lifestyle

 • Kl 6.00 – 8.00: 
  Naturell kvarg, ägg, kalkon, kyckling, keso alt smoothies,  många har problem med illamående på morgonen då är detta smart val. Det handlar ej om banta, det handlar om att ge kroppen det den behöver. 
 • Kl  9.00 – 10.00:
  1 dl turkisk yoghurt, 0,5 dl bär toppa med lite frön & fibrer som håller magen igång
 • Kl 11.00 – 12.30
  100 g kyckling & wokade grönsaker. Ta blandade färger. En klick tzatziki på toppen
 • Kl 14.00
  1 dl naturell kvarg, ½ äpple utan skal, hasselnötter och pudra över kanel
 • Kl 16.00:
  1 ägg grönsaker  
 • Kl 17.00 – 19.00.
  125 g fisk, Serveras med 0,5 dl matvete & wokade grönsaker, kall röra på turkisk yoghurt smaksatt med örter
 • Kl 21.00:
  Matmuffins/ smoothies proteinpulver ett bra smart sätt att komma över 80 g protein/ dag vilket är lägsta behovet för Bariatric Lifestyle. 
 • Många kontaktar mig Mia med en enda fråga, vad äter du? Jag äter i grunden från de livsstilsutbildningar jag arbetar med och anpassar dem för mig. Läsa mera här

Vad innehåller Omstartsavsnitten i Podcast Education by miaanemyr? 
Korta avsnitt inom livsstilhälsans områden,  Lyssna – Reflektera & börja Göra. Trampa nya vägar för nya resultat i ditt liv! 

Vi som medverkar i de 32 första avsnitten är:
 • Karolina Palmberg – Beteendevetare / yogalärare &Coach
 • Annika Bergman – Hälsopedagog / Arbetsmiljö-och Hälsostrateg / Rehabkonsult  – Arbetsmarknad/ Samtalsterapeut – Coach i Psykosyntes, Psykoterapi steg 1 – KBT samt Massageterapeut med Basmedicin
 • Mia Ånemyr – Ansvarig utgivare har specialistkunskaper om obesitasoperationer, självledarskap & hälsofrämjande livsstil, även Obesitas behandlad 2 ggr 1994 / 2000 Mia är även utbildad inom, Acceptance and commitment therapy, Transaktionsanalys (TA) Alkoholrådgivare Karolinska institutet, Hälsoinspiratör, Dipl, Kostrådgivare, ISOdieten coach, Entreprenörskap, Ekonomi/Löner, Textilkunskap, Företagsekonomi, Kvalitetssäkring enligt DySSSy-metoden/ Grundkurs i förhandlingsteknik & Författare till 3 Handböcker.

Vid frågor och funderingar, maila info@miaanemyr.se
Välkommen till Företagets hemsida Klicka ”HÄR”

Sedan 2009 visar jag i sociala media i bilder hur planeringen kan se ut och att jag arbetar hemifrån sedan 2006, det innebär att det kan upplevas att jag visar hemmet. Det är min arbetsmiljö du ser! 

Här tillagas veckans huvudmåltider på söndagar sedan över 23 år! På torsdagar tas rester, helt vanlig mat om hand. Jag har medverkat på TV4 om hur jag utbildar i detta område och  i handboken Mellanmål på väg finns ”tänket” till förändring att skapa struktur i livet , köket, budget. näringslära mm. 

Jag har en bakgrund med ätstörning, som var orsaken till den sjukliga fetman. Jag har försökt banta ihjäl mig samt äta ihjäl mig innan jag tog tag i mitt egna liv. Jag använder mycket ord som jag själv har gjort i min dåtid som Sluta Banta – Börja Leva, främjande av livskompetensens delar. Kort & gott arbetar jag med  hälsofrämjande kompetenser 2002 tog jag steget, det bästa jag gjort Läs mer här

Allt är lätt när man kan – Du kan!
Kontakta mig så hjälper jag dig på din framgångsväg. 

Du når mig enklast på telefon. Varje måndag & Torsdag erbjuder jag telefonsupport kl 11,00-12,00 då kan man ringa utan att boka tid! 

Mia Ånemyr
Telefon: 0706 – 204 206

Entreprenör med lång erfarenhet av kost och livsstilshälsa för Bariatric Lifestyle. 

Friskvård Bariatric Lifestyle Promotion Education Läs mera här

December 2002 gick jag till min chef & berättade vad jag behövde.
Jag behöver sluta arbeta här. För jag ska bli friskare. 23/3-03 slutade jag med avgångsvederlag. Tack vare forevers möjligheter kan jag arbeta och anpassa arbetet efter kroppen förutsättningar! Som jag fick tack vare 2 helt onödiga fetmabehandlingar – Brinner jag för att hjälpa andra ta reda på sitt varför innan kniven – Du har kraften jag har verktygen tillsammans kan vi skapa stordåd för dig och din framgång. 

2002 sa jag upp mig arbetar hemifrån sedan dess - den bästa investeringen i mitt liv