Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne! Att göra små lasagne på veckans kvarvarande mat är kanongott & något som barnen tycker så mycket om att göra.

Lasagne fylld med fetaost & keso, heter denna i konceptet Kylskåpsröj och fanns i Röjdelen – som du kanske har sett är det medelhavsmat genomgående i maten i mitt egna kök. Inspirerad av alla resor till Cypern, även maten i Mellanmål på väg har den riktningen. 

Färdig gratinerad!

Ingredienser!
250 
gram Keso
200 gram Fetaost 
200 gram Zucchini
200 gram Aubergine
200 gram bladspenat /fryst/
röd paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl Vatten
st Tomater
Oregano
salt & Svart peppar
olivolja
/Lasagneplattor eller bara aubergin som plattor/

Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitlök & rödlök i små bitar i olivolja i varm panna. Tillsätt bladspenat, tomaterna och krydda.
Fräs och låt sjuda ca 8 minuter.
Varva zucchini / aubergin i skivor med bladspenatblandningen, keso & smulad fetaost på toppen. 
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera med avocado, oliver och frossa i tomater!

Veckoplanner med mat & recpet läs mer här -> HÄR

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr, Företaget Sileo
Maila;  info@miaanemyr.se
Ring! 0706 – 204 206

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Leva, podcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat så minskar du matsvinnet och sparar på miljön.