Vetefri mjukpepparkaka med lingon!
God mjukpepparkaka som går kanonbra att frysa in.
1 st Ägg
1,5 dl Lättfil
2,5 dl Mandelmjöl
0,25 dl Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
6 tsk Pepparkakskrydda
50 gram Smält smör
1,5 dl Lingon
1 dl Naturell kvarg
0.5 dl Cokosflingor
Gör så här!
- Vispa äggen fluffigt
- Tillsätt alla torra ingredienser, rör runt
- Tillsätt smält smör och filmjölk
- Sist i med lingonen. (Från frysen och direkt i smeten)
- Smörj en form, istället för ströbröd använd cocosflingor
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 175 grader ca 25-35 min. Känn med sticka att kakan är färdig.
- Stjälp upp på fat, blanda kesellen med lite lingon gott att servera till. Pudra lite pepparkakskrydda över.
Ät och njut!
/Mia Ånemyr
Hur kan jag hjälpa dig? ”Klicka här”