Vinn över stressen genom god planering

Vinn över stressen genom god planering!

I mitt arbete möter jag många som tänker precis som jag tänkte i mitt förra liv.
En dag kommer det att ske. På måndag, då ska jag börja. Efter semestern börjar det nya livet. Hur många har börjat Banta efter semestern? istället för att börja Leva Nu?

 • När barnen har….
 • När ”jag” får mer tid
 • Efter skilsmässan….
 • När jag har nytt jobb, då ska det ske….
 • Ja ni börjar förstå att den enda vi lurar är jaget själv.
 • Det kommer inte ske någonting om DU inte börjar förändra ditt liv, dina tankar, din planering. Då kommer du att VINNA ditt liv i den harmoni du har realistiska förutsättningar att leva i.

Ta steget!
Vilken dag i veckan planeras för din framgångsväg, ditt liv? Vad finns för budget? Hur många portioner skall kosten lagas för att täcka ditt/familjens kort och gott era behov?

Du har ju redan bestämt dig? Eller….. ord som testa försöka om och kanske.. finns ej i en omstart till hållbar hälsa! SMART – planering inom livshjulet då blir det hållbart..

LCHQ passar familjer som handen i handsken.

Historien bakom Sluta Banta – Börja Leva! 
Jag/ Mia var yrkesarbetande inom akutsjukvården och småbarnsmamma till 2 barn. När de väl hade hämtats från dagis och fritids, hade de somnat innan maten stod på bordet. Deras mamma.. som var jag var trött, orkeslös, på väg in i väggen. Med en sjuklig övervikt på nästan 50 kg.

Just där en dag fann jag lösningen, PLANERING!
Så klart att barnen ska hinna äta innan de somnar. För över 24 år sedan började veckans mat  lagas på söndagar till kommande vecka.

Då fanns inte den livsstilskunskap som utvecklats med åren inom hälsofrämjande arbete alls då handlade det om husmanskost med grädde, vetemjöl, sylt, pannkaka även helt och halvfabrikat proppade med smakförstärkare, konserveringsmedel. Kort och gott rätt lite näring!! Därför Näringslära ligger mig så djupt om  hjärtat! Hur man tankar bilen så den går jämt hela dagen – inga toppar och dalar!

Det som hände var att jag började göra på ett annat sätt.
Det var en av många dörröppnare till att en hållbar förändring kunde börja ta form och öppnade så klart även min nyfikenhet till att utbilda mig vidare och arbeta med  Livsstilshälsa på olika sätt.

Vad behöver Du göra?
Vad behöver dina anställda för verktyg?
Livsstil som läker gör skillnad, det är skillnaden som gör det möjligt att stressa ner, organisera dina tankar & känslor för den bästa hälsofrämjande livsstilen.

Sluta Banta – Börja Leva

Minska stressen, Planering är A-O, men var ska man börja.
Den frågan kommer ofta. Om man inte vet vem man är, hur ska man då veta var början av snöret är?

Att finna  motivation är en bra dörröppnare, det gör man smidigt genom att börja skapa en hållbar planering..  Det ger nycklarna till mindre stress. Steg för steg.
Stress är idag en stor bov, den påverkar vår livsstil enormt mycket och för många negativt. Lura sig själv att tro att det blir bättre om… Nej det blir bättre när man gör, gör det man behöver & gör det dagligen.

 • Sluta Banta – Börja Leva! 
  Lyssna på Sluta Banta – Börja Leva omstartsdelen här
 • Fristående avsnitt här !
 • Är du överviktsbehandlad med kirirgi, närstående, arbetsgivare mm? Bästa början är avsnitt 42-44 som du hittar här- HÄR

Har du ej Boken Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott så finns det  fåtal kvar på lagret. 
För individuellt  upplägg erbjuds olika tjänster och produkter.
Vi kan emot klienter som har bestämt sig att göra en omstart / Sileo
Vill du gå ner i vikt,erbjds färdiga paket med allt man behöver

Har du någon fråga, synpunkt eller idé?
Maila på info@miaanemyr.se

Lev Ditt Liv Mia Ånemyr
Företaget Sileo
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl,kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare, Entreprenörskap, Ekonomicoach & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.

Mia är författare till handböckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott.
Ansvarig för utbildningskonceptet  Sluta Banta – Börja Levapodcast, onlineföreläsningar, kostupplägg, recept, böcker, utbildningar & individuell friskvård. Företaget Sileo